Микропигментация на скалп

Естетичен център „Авантюрин“ предлага уникална процедура в областта на микропигментацията – процедура микропигментация на скалп или трихопигментация.

Какво представлява процедурата по микропигментация на скалп?

Микропигментация на скалп, още известна като трихопигментация, е предназначена предимно за мъже, които страдат от косопад или частична или пълна загуба на коса. По време на трихопигментацията боята се инжектира в горния слой на кожата с помощта на специално устройство под формата на микроточки. Всяка микроточка повтаря отделен обръснат космен фоликул, което в крайния резултат създава илюзията за обръсната глава. Пигментацията на скалпа е помогнала на много мъже по света да постигнат модерен, добре поддържан външен вид, който ги прави визуално по-млади, независимо от възрастта и степента на загуба на коса в различните части на главата и лицето.

Трихопигментацията помага за решаването на следните проблеми

  • фокална алопеция
  • пълна загуба на коса
  • посттравматични следоперативни белези, белези след трансплантация на коса.

Характеристики на процедурата

Скалпът е доста плътен, така че процесът на пигментация е почти безболезнен. Но ще трябва да бъдете търпеливи, тъй като продължителността на процедурата зависи от обема на третираната зона. Може да отнеме от 2 до 6 часа. Също така трябва да имате предвид, че след 1 месец ще е необходима корекция – актуализиране на имплантирания пигмент. Това е абсолютно нормална ситуация, свързана с процесите на регенерация на кожата. След процедурата е възможно зачервяване, лющене и образуване на малки корички, но след 3-5 дни ситуацията ще се нормализира. Най-важното е да не разресвате тези корички и да не ги откъсвате, тъй като в този случай пигментът може да се отлепи.

След процедурата се препоръчва:

  • През първите три дни се въздържайте от миене на косата
  • Избягвайте посещението на сауни, солариуми, басейни за един месец
  • Защитете главата си от директно излагане на ултравиолетови лъчи

Освен това пигментът остава върху кожата до две години, като постепенно избледнява и след това, ако желаете, процедурата по микропигментация на скалп може да се повтори.