Лазерна епилация с Prime Lase HR и Elysion PRO

Запиши час онлайн

Премахнете нежеланото окосмяване

Лазерна епилация с Elysion PRO и Prime Lase HR е абсолютно необходима процедура днес. Тя елиминира нуждата от ежедневното бръснене и третиране с кола маска. Лазерната епилация има редица предимства пред традиционните методи за обезкосмяване. Тя елиминира обърнатите и враснали косми. Повлиява добре акнето, което се появява в следствие на честото бръснене. Също така отстранява пигментации, появили си отново в резултат на честото използване на самобръсначката. “Страничен ефект” от лазерната епилация е подмладяването на кожата в третираната зона, заради светлината, която лазерът излъчва.

Лазерната епилация е дълготрайно решение на проблема с нежеланото окосмяване по лицето и тялото. Резултатът от нея след пакет от 8-10 процедури може да трае години.

Ние от естетичен център “Авантюрин” работим с най-добрите диодни лазери в своя клас – Elysion PRO и Prime Lase HR. Те са напълно безопасни и екологични. Ние следваме максимата на центъра да предлагаме само безопасни и еко процедури.

Как работи лазерната епилация?

Лазерите за епилация Elysion PRO и Prime Lase HR премахват окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на фоликула, без да увреждат кожата.

Процедурата позволява ефективно премахване на косми дори и от най-чувствителната кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира прецизното достигане до фоликулите.

 

Elysion PRO и Prime Lase HR

притежават усъвършенствана патентована охлаждаща система, наречена ,,crystal freeze”, която защитава кожата от високите температури. Това е системата за охлаждане на апликатора, която поддържа константна температура от 5-6 °C на повърхността на кожата. Това значително намалява чувствителността на третираната зона по време на процедурата. Тази технология прави процедурата напълно безопасна и безболезнена.

 

Лазерната епилация с Elysion PRO е успешна и при остатъчни косми. Повлиява успешно тънки косми на малка площ, както и чувствителна кожа и мъже с прекомерно окосмяване.

 

Prime Lase HR третира дори кожа на хора с тъмен тен и хора с много светли и тънки косми по цялото тяло. Процедурата е подходяща целогодишно, дори и през летните месеци. Той е най-мощният диоден лазер на пазара в света – 4800 W (diod). Лазерната епилация с PRIME LASE HR помага за отстраняването на кистозни косми, при проблеми с фоликулите, при хипертрихоза и хидрадеинит.

 

Знаем, че всеки човек е специален и има индивидуални характеристики на кожата. Затова по време на безплатната консултация в естетичните ни центрове, специалистите ни ще преценят кой от двата лазера е по-подходящ за вас.

Запиши час

Често задавани въпроси

Какви са ползите от лазерната епилация?

Най-голямата полза от лазерната епилация е дълготрайно обезкосмяване, което също така подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при фоликулит, циреи, пъпки и т.н

Безопасна ли е?

Да, когато се изпълнява от професионалист. Страничните ефекти са минимални или никакви. В зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване (нарича се перифоликуряна едема), което преминава бързо.

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

  • Бременност и кърмене
  • Екземи
  • Дерматити
  • Хепатит

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки. Бенките задължително се зачертават с бял молив. Целта е да не абсорбират ерегията на лъча. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. Лазерът не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така че рисковете са сведени до минимум.

Какво трябва да направя преди процедура?

За да предпазите Вашата кожа и за да бъде процедурата ефективна:

  • Не се епилирайте с кола маска или епилатор  2 седмици преди процедура
  • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем, който трябва да се поставя всеки ден.
  • Препоръчително е да избръснете зоната със самобръсначка непосредствено преди процедурата.